Disney Cruise Line 100% schoon

Misschien daagt het wel uit om de draak te steken met Disney Cruise Line, maar een ding is zeker: Disney Cruise Line staat absoluut voor kwaliteit!

Disney is het niet alleen gelukt om tijdens de CDS’s (Disease Control and Prevention) controle een perfecte score te behalen, maar presteert het om op alle vlakken een perfecte score neer te zetten.

Alle 4 de schepen van Disney Cruise line scoort 100% op het “Vessel Sanitation Program”. Voor een bedrijf met 4 imposante, varende schepen – geleidt door een Muis, een Eend en andere soortige dieren – zeker een indrukwekkende score!

En een derde testbericht

In tegenstelling tot wat algemeen aangenomen wordt is Lorem Ipsum niet zomaar willekeurige tekst. het heeft zijn wortels in een stuk klassieke latijnse literatuur uit 45 v.Chr. en is dus meer dan 2000 jaar oud. Richard McClintock, een professor latijn aan de Hampden-Sydney College in Virginia, heeft één van de meer obscure latijnse woorden, consectetur, uit een Lorem Ipsum passage opgezocht, en heeft tijdens het zoeken naar het woord in de klassieke literatuur de onverdachte bron ontdekt. Lorem Ipsum komt uit de secties 1.10.32 en 1.10.33 van “de Finibus Bonorum et Malorum” (De uitersten van goed en kwaad) door Cicero, geschreven in 45 v.Chr. Dit boek is een verhandeling over de theorie der ethiek, erg populair tijdens de renaissance. De eerste regel van Lorem Ipsum, “Lorem ipsum dolor sit amet..”, komt uit een zin in sectie 1.10.32.

Het standaard stuk van Lorum Ipsum wat sinds de 16e eeuw wordt gebruikt is hieronder, voor wie er interesse in heeft, weergegeven. Secties 1.10.32 en 1.10.33 van “de Finibus Bonorum et Malorum” door Cicero zijn ook weergegeven in hun exacte originele vorm, vergezeld van engelse versies van de 1914 vertaling door H. Rackham.

(Fast)serivce op zee

Afgelopen juni 2016 had ik het voorrecht om als een van de eerste passagiers kennis te mogen maken met het allergrootste cruise schip ter wereld, de Harmony of the Seas van Royal Caribbean Cruise Lines. Om een idee te geven van de grootte van dit schip hierbij enkele getallen:

– Passagiers: meer dan 6700 per cruise,
– Bemanningsleden: ca. 2200
– Dekken: 17 dekken/etages,
– Lengte: ….m (vergelijking Eifeltower)
– Breedte: ….m,
– Hoogte ….m en
– Liften: 4 x 6
– ….
– ….

Tijdens deze week heb ik kennis gemaakt met de verschillende restaurants welke het schip had te bieden, waaronder ChopsGrill, 150…., Izumi’s (Sushi en Hibatchi), Wonderland, Sabor (Caribbean Style). De ervaringen in deze restaurants waren divers. Van het showkoken op Japanse stijl tot een vijf sterren ervaring.

Een van de ervaring welke het meest bij is gebleven is Wonderland. Gedurende de avond werd een ‘verhaal’ verteld in de vorm van eten. Ieder gerecht had een eigen verhaal en thema. De thema’s welke gebruikt werden waren: zee, land, vuur, ijs en ….

Het verhaal begon allemaal met een leeg schilderij waarop men met een ‘wonder vloeistof’ en een penseel op mocht tekenen. Uiteindelijk kwam de menukaart te voorschijn en werd je vanaf dat moment door de bediening, welke helemaal in hun rol waren (incl. Kleding), door het verhaal heen geleid.

Naast deze meer traditionele restaurants was er ook een zeer uitgebreid aanbod in Fastservice. Gedurende de gehele week was er keuze uit pizza’s, ijs, hotdogs, koffie (Starbucks) en Johnny Rocket’s en diverse andere punten waar u gedurende de gehele dag een snack kan verkrijgen.

Tijdens het bezoek aan Johnny Rockets waant men zich terug in de jaren 50 van de Rock&Roll. Personeel in aangepaste kleding, rvs wat overal blinkt, lederen banken, milkshakes, rootbeer en ga maar door. Ook de sfeer is er, iedere keer als er iemand binnenkomt roept het personeel ‘Say Hello everybody’ en als er iemand weg gaat ‘Say Goodbye everybody’. Zo nu en dan deed het personeel ook een dansje om de sfeer er echt helemaal in te houden.

Bij aanvang word men verwelkomt met een overheerlijk portie French Fries en Union Rings en staat het geheel vrij om nog meer bij te bestellen. Voor een extra vaste prijs (kleine bijdrage) is het onbeperkt eten en drinken met uitzondering van de verse milkshakes en bieren. Burgers gaan dan ook letterlijk als warme broodjes over de toonbank. Van een eenvoudige hamburger tot en met een burger met 2 plakken gegrild hamburgervlees, kaas, uienring en bacon. Na het eten van 1 burger had ik dan ook ruim genoeg gegeten.

Tijdens de reis kon het ook niet uitblijven om de hotdogs te proberen. Hier een keuze uit verschillende soorten/smaken worst, toppings en sauzen. De pizza’s hebben er uiteindelijk ook aan moeten geloven waarbij er ook hier weer een ruime keuze was.

Naast al dit lekkers is er ook aan onze medemens met een allergie of bijvoorbeeld suikerziekte gedacht om ook voor hen een breed assortiment aan te bieden. Dit geeft iedereen de kans om te kunnen genieten van een geweldige reis aan boord van een cruiseschip.

Naast al het heerlijk eten wordt er aan boord van de cruiseschepen ook heel veel aandacht besteedt aan duurzaamheid. Op heel veel plaatsen vind je dan ook afvalbakken om je afval direct te scheiden. De schepen zelf scheiden al hun afval en leveren dit ook gescheiden aan bij de afvalinzamelaar. Dit geldt ook voor het gebruik van handdoeken, water, etc. Om een voorbeeld te geven, water wat reeds gebruikt is om je te wassen of te douchen wordt gefilterd en nogmaals gebruikt voor bijvoorbeeld de toiletten door te spoelen.

Bent u op zoek naar een heerlijk ontspannen vakantie en houd u er van om lekker te genieten van al het eten en drinken wat er aan boord van een cruiseschip wordt aangeboden, dan is cruisevakantie een absolute aanrader. En natuurlijk hoeft het allemaal niet zo masaal als aan boord van dit schip. Er worden ook voldoende reizen aangeboden op kleinere en meer intiemere schepen. Voor iedereen is er dan ook wel een cruiseschip wat bij u past.

Stukje Holland in Noorwegen

Voor mijn cruise door de Noorse Fjorden had ik de keuze laten vallen voor een cruise met de Holland America Line. Voor het eerst ook niet hoeven vliegen naar de haven van vertrek, maar een vertrek vanuit Amsterdam.

In Amsterdam ben ik aan boord gegaan van het recentelijk, door koniging Maxima, gedoopte schip de “Statendam”. Eenmaal aan boord waant u zich in een klein stukje Nederland; meerder Nederlands sprekende personeelsleden, Dutch Café met broodje kroket, frietjes, drop, gevulde koek en nog enkele andere Nederlandse producten.

Eenmaal op weg naar Noorwegen, voelt het echt alsof het stukje Nederland gewoon met u meegaat en alle mooie plekken samen met jou gaat ontdekken. De afvaart vanuit Amsterdam is in één woord geweldig te noemen, maar ook een met uitersten. Het schip vaart vanuit de wereldstad Amsterdam, waarna u over het Noordzee Kanaal tussen de weilanden met een oase van rust vaart. Bij het benaderen van IJmuiden gaat er weer een hele andere wereld voor u open. Ineens komt u in een wereld voor industrie en rookpluimen. De vaart door de sluizen van IJmuiden maken hierin weer heel veel goed.

Na de geweldige, maar toch ook wel enigszins krappe, doorvaart door de sluizen van IJmuiden vaart u uiteindelijk de Noordzee op en kan het echte genieten gaan beginnen en bent u op weg naar Noorwegen naar de eerste stop gedurende de cruise, in ieder geval voor mij, misschien wel een van de mooiste stops van de gehele cruise: Flam. De cruise bracht ons verder nog naar onder andere naar Stavanger, Kristiansand en Oslo. Voor deze keer houd ik het bij de haven Flam.

Vroeg wakker worden en vakanties is niet altijd de meest ideale combinatie, maar mocht u echt willen genieten van de geweldige natuur die Noorwegen heeft te bieden, dan raad ik u echt aan om op tijd wakker te worden en indien u een hut met balkon heeft, te genieten van de overweldigende mooie natuur.

Bij het binnenvaren van de Fjorden richting Flam…..

……